Het project

De gemeente Woerden werkt aan de ontwikkeling van Snellerpoort, een nieuw stadsdeel in de wijk Snel en Polanen. De ambitie is om de komende jaren ca. 800 woningen te bouwen. Dit leidt tot verschillende ontwikkelingen op het gebied van wegen en fietspaden rondom Snellerpoort. Om ervoor te zorgen dat deze ontwikkelingen goed op elkaar aansluiten, efficiënt te werken en de overlast te minimaliseren pakt de gemeente al deze ontwikkelingen op in één project: ‘Beneluxlaan Woerden’.

Aanleg van de Beneluxlaan en herinrichting van de Steinhagenseweg

De gemeente wil de nieuwe wijk Snellerpoort betrekken bij Snel & Polanen en zorgen voor een verbeterde leefbaarheid in het gebied. Daarom wordt de Steinhagenseweg deels heringericht als parkzone en deels als toegang tot de wijk en het winkelcentrum. Voor doorgaand verkeer is de Beneluxlaan aangelegd langs het spoor. Deze heeft nu een tijdelijke aansluiting op de Steinhagenseweg, bij het gebouw van Roche. In de toekomst loopt de Beneluxlaan over de ongelijkvloerse kruising.

Aanleg ongelijkvloerse kruising

Met het ontwikkelen van Snellerpoort komt de huidige rotonde op de Steinhagenseweg – Minkemalaan (bij het gebouw van Roche) te vervallen. De rotonde leverde al lange tijd problemen op met de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. De gemeenteraad heeft om die reden in maart 2022 besloten tot aanleg van de ongelijkvloerse kruising. 

Doorfietsroute

De gemeente Woerden werkt samen met de provincie Utrecht aan een doorfietsroute tussen Woerden en Utrecht. Het Jan Ruijspad was al in gebruik. Met de aanleg van de nieuwe Beneluxlaan is ook het deel van de doorfietsroute tussen het station Woerden en het Minkema College aangelegd. Met het deel tot aan Veldwijk wordt naar verwachting in 2024 gestart. Vervolgens wordt het de doorfietsroute aangelegd tot aan de gemeentegrens. De planning hiervan is nog niet bekend. 

Het project Beneluxlaan Woerden bestaat daarmee uit drie “deelprojecten”.

  • Aanleg van de Beneluxlaan en herinrichting van de Steinhagenseweg.
  • Aanleg van de Ongelijkvloerse Kruising als alternatief voor de op te heffen rotonde op de Steinhagenseweg – Minkemalaan.
  • Voorbereiding en realisatie van de doorfietsroute tussen station Woerden en Veldwijk.

Wil je meer weten over de verschillende deelprojecten? Klik op een deelproject om hier meer over te lezen.

Een momentje...
    Cookie-instellingen