Ongelijkvloerse kruising

Na de aanleg van de Beneluxlaan wordt ook de huidige oversteek voor fietsers en voetgangers op de rotonde bij de Steinhagenseweg-Minkemalaan (toekomstige Beneluxlaan) aangepakt.

De huidige rotonde bij de Steinhagenseweg is, met name in de spitsperioden, overbelast. Het grote aantal fietsers en voetgangers dat de Steinhagenseweg op deze locatie oversteekt verhoudt zich niet goed tot de hoeveelheid motorvoertuigen. Dit zorgt ervoor dat de doorstroming wordt belemmerd en er verkeersonveilige situaties ontstaan. Met de ontwikkeling van Snellerpoort komt de huidige rotonde te vervallen.

De gemeenteraad heeft in maart 2022 ingestemd met het voorstel om de rotonde bij te vervangen door een ongelijkvloerse kruising. Met de aanleg van deze ongelijkvloerse kruising komt er definitief een einde aan de verkeersproblemen op de rotonde op de Steinhagenseweg – Beneluxlaan. De aanleg van de ongelijkvloerse kruising gaat naar verwachting begin 2024 van start.

Hieronder ziet u een impressie van hoe de ongelijkvloerse kruising er ongeveer zou komen te zien. Let op: dit is een ruwe schets, die het principe van de ongelijkvloerse kruising weergeeft.

op deze afbeelding ziet u een impressie van de ongelijkvloerse kruising. Hieruit wordt duidelijk dat ongelijkvloers inhoudt dat verkeer elkaar op andere levels kruist. Fietsers kunnen bijvoorbeeld onder de weg door.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen