Alternatieven voor afslag naar Amsterdamlaan

Rene Wanders 30-11-2021 561 keer bekeken 2 reacties

Het kruispunt Amsterdamlaan - Eilandenkade is met de komst van een betere doorstroom van auto's vanuit de beneluxlaan (door tunnel geen 'gaten' waar andere auto's en fietsers tussendoor kunnen) een punt van aandacht. 

Ik heb geen idee of dit voorstel uberhaupt haalbaar is, maar ik wil de opties toch voorleggen. 
Volgens mij creeer je een veiligere oversteek wanneer je geen kruispunt hebt maar twee gescheiden afritten voor linksaf en rechtsaf. Dit zal wel ten koste gaan van de bestemmingsverkeer Helsinkilaan of Athenelaan. 

In het plaatje probeer ik het te schetsen, dus niet meer direct de Amsterdamlaan op, maar of via de Helsinki- of Athenelaan. 

2  reacties

Fleur Everts

16-12-21 om 13:52

Beste RenĂ©, 

Bedankt voor uw bericht. Ik leg uw voorstel voor aan onze verkeerskundige en kom dan met een inhoudelijke reactie bij u terug. 

Mvg,

Fleur Everts

Fleur Everts

28-12-21 om 10:24

Dag René,

Vanuit de visie van verkeer is het wenselijk is om dit kruispunt in 2022-2023 opnieuw in te richten. Het is aan de raad om hier middelen aan toe te kennen. Naar aanleiding van de veranderingen in de omgeving en onze analyses geven we de urgentie van de herinrichting dit jaar al aan bij het college. Volgend jaar vragen wij het college in een apart traject om budget zodat we de kruising verder kunnen onderzoeken en uitwerken. Uw suggestie heb ik gedeeld met de andere projectteamleden. 

Mvg,

Fleur Everts

Cookie-instellingen