Plaats fietstunnel vast?

Martijn van Rooijen 24-06-2021 713 keer bekeken 3 reacties

Ik heb alle voorstellen en ideeen bekeken en begrijp het nadenken over de huidige fietsstromen via de tunnel te laten leiden ter voorkoming dat de oversteek bij de Amsterdamlaan populair wordt. 

Maar daarom vraag ik me af of de plaats van de fietstunnel onder de Steinhagenseweg / Beneluxlaan al vast ligt? Ik ben namelijk van mening dat de tunnel aanleggen ter hoogte van de huidige oversteek vele voordelen heeft. De eerste is dat heel Snel en Polanen nu al gewend is aan deze route en dus niet gestimuleerd hoeft te worden de tunnel te gebruiken. Daarnaast fietsen fietsers dan vooral over (veelal bestaande) vrijliggende fietspaden en dus NIET over fietsstraten waar ook auto's rijden. En op de huidige plek is voldoende ruimte na het verwijderen van de rotonde. Te overwegen valt ook nog om Snellerpoort aan de noordkant te ontsluiten op de Beneluxlaan. Dan zitten auto's en fietsers elkaar bijna nergers meer in de weg. 

Enige nadeel is dat de aanleg lastig is omdat alle verkeersstsromen door moeten blijven gaan, maar volgens mij is het allerbelangrijkste dat we daarna weer voor vele jaren bereikbaar en mobiel zijn!

3  reacties

Rene Wanders

30-11-21 om 11:52

Ik ben het eens met Martijn. Ik zou ook graag willen weten waarom het oorspronkelijke plan van de fietstunnel op de plek van de huidige rotonde niet in deze plannen staat. Op de plankaart van snellerpoort https://snellerpoort.nl/over/plankaart/ staat er helemaal nog geen tunnel ingepland. 

Dit lijkt me de meest gestroomlijnde oplossing voor fietsverkeer van snellerpoort en snel en polanen richting centrum en station. 

Fleur Everts

16-12-21 om 13:55

Beste Martijn,

Bedankt voor je vraag en idee. Ik kom zsm bij je terug met een inhoudelijke reactie. 

Mvg,

Fleur Everts

Fleur Everts

30-12-21 om 10:28

Beste Martijn,

Bedankt voor het voorstel, ik heb dit voorgelegd aan onze verkeerskundige. Hij geeft aan dat deze optie in een eerder stadium overwogen is. Deze is echter afgevallen omdat fietsers en voetgangers vanuit de nieuwe wijk met veel inwoners een omleiding moeten maken. Ook moet dan een fietspad worden aangelegd door de wandelpromenade, wat het karakter van dit park aantast. 

Mvg,

Fleur Everts

Cookie-instellingen