Doorloop verkeer tijdens (deels) afsluiten Steinhagenseweg

Tijmen Kornet 31-03-2021 701 keer bekeken 3 reacties

Er is gesproken in de informatie avond over de (gedeeltelijke) afsluiting van de Steinhagenseweg. Er moet namelijk een bypass van Beneluxlaan naar Steinhagenseweg komen + aan de Steinhagenseweg zelf moet gewerkt worden in toekomstige fases.

Ideeën waren om een situatie met één-richtingsverkeer. Er is echter ook de mogelijkheid om de bussluis bij de Margrietschool en Harzstraat tijdelijk toegankelijk voor auto's te maken, zodat de wijk Waterrijk via de wijk Snel & Polanen richting de A12 kan komen zonder al te veel hinder (zie onderstaande foto's).

3  reacties

V Dijs

22-04-21 om 14:14

Er rijden al zeker 10 jaar geen bussen meer over dat traject. Is het überhaupt geen optie om permanent buiten schooltijden van de Margrietschool die verbinding open te stellen?

Fleur Everts

11-05-21 om 10:36

Dag Tijmen,

Hartelijk dank voor deze reactie. Ik geef het idee mee aan het projectteam. Misschien kunnen we hier iets mee in de uitvoering.

Vriendelijke groet,

Fleur Everts

Fleur Everts

17-05-21 om 8:59

Beste meneer Kornet,

Ik heb uw idee voorgelegd aan de verkeerskundige. Om de doorstroming te verbeteren zou deze oplossing inderdaad wellicht helpen. We willen echter geen (extra) wijkvreemd verkeer faciliteren in Snel & Polanen. De meeste straten maken onderdeel uit van een verblijfsgebied. Als we daar doorgaand verkeer in gaan faciliteren, dan krijgen we te maken met snelheidsproblematiek en verkeersonveilige situaties. Uitgangspunt blijft: verkeer uit de wijk zo direct mogelijk afvloeien naar de gebiedsontsluitingswegen en van daaruit verder afwikkelen.

Cookie-instellingen