fietstunnel

Wim Vendrig 20-03-2021 159 keer bekeken 2 reacties

Mijn gedachte bij een fietstunnel: vies, 's avonds eng, lastige sociale controle, donker, achterstallig onderhoud, graffity, kapotte verlichting, spinnewebben, onkruid, badkamertegels enz. Waarom geen gelijkvloerse kruising met slimme stoplichten?

Mvgr. Wim

 

2  reacties

Eva Kompier

23-03-21 om 17:50

Beste meneer Vendrig,
Ik weet het antwoord niet op uw vraag over een gelijkvloerse kruising (zoals nu na het Vinkje gemaakt is denk ik als voorbeeld?), maar volgens mij zit er wel een verschil (in bouw in ieder geval) tussen een fietstunnel (denk aan de Cattenbroekertunnel), of een wegverhoging. Daarbij gaan de auto's over het fietspad heen waarbij de onderdoorgang veel kleiner is dan een tunnel. Ik elf denk direct aan de onderdoorgang(en) vanaf de Markies richting Linschoten (bij de Intersport en bij de BP). Daar is dan wellicht ook minder last van de nadelen die u noemt bij een fietstunnel.

Met vriendelijke groet,

Eva Kompier

Arie Vijfhuizen

29-03-21 om 15:34

De reactie van Eva klopt helemaal, maar waar mijn zorg ligt ten aanzien van een verhoogde ligging van de weg voor motorvoertuigen, wat betekent dit voor het geluid en de uitstoot van al deze voertuigen voor de (wijde) omgeving?

Cookie-instellingen